Het handboek voor klimmers : de complete gids voor veilig en verantwoord rotsklimmen. - Long, Steve, ....-; van der Meijden, Mark, ....- (Utrecht : Veltman, 2009)
Het handboek voor klimmers is geschreven voor zowel de beginnende als ervaren klimmer. In dit boek vindt u diverse tips om een betere klimmer te worden. Steve Long leert u nieuwe technieken en vergroot uw kennis en vaardigheden. Hiermee geeft hij u handvatten om uzelf te ontwikkelen. Dit toegankelijke boek bespreekt alle belangrijke onderwerpen van de klimsport. Bij de tekst vindt u ter ondersteuning meer dan 350 duidelijke foto's, tekeningen en diagrammen. Behandeld worden onder andere: Het kiezen van het juiste klimmateriaal, Veiligheidstechnieken, Klimtechnieken, Strategieën om moeilijke routes te klimmen, Reddingstechnieken. Met een overzicht van de mooiste klimgebieden ter wereld. In dit boek vindt u ook tips van professionele klimmers en een beknopt overzicht van de geschiedenis van het rotsklimmen. Dit handzame boek past zowel in uw boekenkast als in uw klimtas. Neem het mee op uw klimtrips en gebruik het handboek voor klimmers om meer uit deze fantastische sport te halen. Berggids en kliminstructeur Steve Long behandelt (na enkele inleidende pagina's) in afzonderlijke hoofdstukken het klimmateriaal, de veiligheids- en klimtechnieken, training, de strategie voor moeilijke routes en reddingstechnieken. Daarnaast wordt een overzicht gegeven van de mooiste klimgebieden. De opzet is duidelijk en de diverse onderwerpen worden door het goede fotomateriaal en de duidelijke tekeningen zeer inzichtelijk gemaakt. Opvallend is de aandacht voor de veiligheidsaspecten van het klimmen. In de bijlage zijn een verklarende woordenlijst en register opgenomen. Vormgeving en formaat zijn aantrekkelijk. Een handzaam en praktisch boek.
Inhoudsopgave : > Voor de start > Basisdisciplines > Materiaal > Veiligheidstechnieken > Klimtechnieken > Training > Masterclass > Abseilen en prusikken > Reddingstechnieken > Speciale disciplines > De mooiste klimgebieden
Keywords: Rotsklimmen