Logistiek management : van MRP naar ERP: ERP-Praktijkgids. - Deleu, Walter, ....- (Brugge : Die Keure, 2010)
Productiebedrijven staan constant onder druk van kostenbeheersing en leveringstermijn. 'Plannen' is synoniem van 'anticiperen' en 'vooruitzien': de problemen op voorhand onderkennen vormt al de helft van de oplossing. De 'logistiek' heeft zijn vertakkingen in praktisch alle bedrijfsprocessen, van verkoop over productie, voorraadbeheer, aankoop, naspeurbaarheid van materialen, ... Dit boek behandelt op een verhalende manier en in eenvoudige bewoording de vier voornaamste fases in de planning. De randvoorwaarden en mogelijke valkuilen worden beeldend omschreven met talrijke voorbeelden uit de praktijk. Herkenbare anekdotes houden het geheel boeiend leesbaar.
Inhoudsopgave : 1. Een beetje geschiedenis 2. Het productiebedrijf 3. Cumulatieve leadtime 4. Master Production Schedule 5. Voorraadbeheer 6. Forecast 7. Orderparameters 8. Bill of Material 9. Material Requirements Planning 10. Aankoop 11. Capacity Requirements Planning 12. Kostprijsberekening (APICS: cost implosion) 13. Productieopvolging (APICS: shop floor control) 14. Belangrijke ERP-functies
Keywords: Inkoop -- Management; Logistiek management; Productie -- Economie