Praktisch handboek mountainbike rijtechnieken. - Meyer, Holger, ....-; Rögner, Thomas, ....- (Aartselaar : Deltas, 2006)
Alles over: Remmen en schakelen - balanceren - bunny hop - wheelie - steile afdalingen - bochtenwerk - carving - en nog veel meer. Een afdaling over losliggende kiezels, een slalomparcours over een smal pad tussen het struikgewas of een onverwachte drempel in het traject - Wie met zijn mountainbike feilloos elke hindernis wil nemen, moet in de eerste plaats weten hoe hij zijn fiets perfect beheerst. In dit boek lees je alle basistechnieken die zowel een beginnend als een gevorderde mountainbiker nodig heeft om in elke situatie de controle over zijn fiets te houden. Het boek begint bij de absolute basis door uitgebreid stil te staan bij de juiste rem- en schakeltechnieken. Daarna wordt dieper ingegaan op een aantal specifieke technieken en leer je onder andere hoe je haarspeldbochten kunt bedwingen, een steile helling beklimt en hoe je de handige 'bunny hop' op de juiste manier uitvoert. Bij elke techniek wordt de uitvoerige beschrijving aangevuld met handige tips en duidelijke foto's
Die je laten zien hoe je precies te werk moet gaan en wat daarbij belangrijke aandachtspunten zijn. Dankzij de technieken in dit boek ben je binnenkort zelfs het moeilijkste terrein de baas. Dit toegankelijke boek biedt uitgebreide informatie over mountainbiken. Het gaat hoofdzakelijk over technieken voor het veilig en zo goed mogelijk mountainbiken: schakelen, remmen, balanceren, een 'wheelie' maken, bochten maken, bergtochten, rijden op richels, steile afdalingen, springen en nog veel meer. Veel duidelijke foto's die het geheel illustreren en allerlei tips en trucs. Met een klein hoofdstukje over de uitrusting, maar het materiaal komt verder niet aan bod. Tot slot een register waar de moeilijke woorden van het mountainbikejargon in te vinden zijn
Inhoudsopgave : 1. Inleiding 2. Met vertrouwen meer plezier 3. De basis 4. Balans brengt zelfvertrouwen 5. Bunny hop 6. Free wheelie 7. Probleemloos een berg op 8. Bochtenkampioen 9. Door de bocht scheuren 10.Rechtsomkeer 11.Niet bang voor richels
12.Naar beneden aub 13.Springen 14.Een vloeiend geheel 15.Golvenridder 16.Overal dwars doorheen 17.Downhilltips
Ondertitel op omslag: Alles over: remmen en schakelen, balanceren, bunny hop, wheelie, steile afdalingen, bochtenwerk, carving en nog veel meer.
Keywords: Mountainbiken