Handboek mountain biken. - Brink, Tim, ....-; Heersma, Yolanda, ....- (Utrecht : Veltman, 2008)
Off road fietsen kent als onderdelen cross-country, endurance, downhill en trials. Deze onderdelen en de fietsen ervoor zijn door de jaren verder ontwikkeld en gespecialiseerd. In dit handbboek wordt voor deze onderdelen ingegaan op de wedstrijden, de keuze voor een fiets en accessoires. Bij de accessoires is ook aandacht voor nat of koud weer en speciale kleding voor vrouwen. Bij onderhoud en reparatie wordt ook ingegaan op afstelling van vering en derailleurs. Door de tips en adviezen over rijtechniek, rijhouding en training kan de mountanbiker zijn prestatie verbeteren. Als laatste worden veiligheid en voeding behandeld. De auteur is verslaafd aan fietsen en editor van het Zuid-Afrikaanse blad 'Bicycling'. Dit boek is gericht op iedereen die actief mountainbiked en zijn fiets onderhoudt. Of zoals de auteur het noemt: voor de verslaafde mountainbiker die zijn sport naar het volgende niveau wil brengen. Met veel kleurenfoto's, een verklarende woordenlijst, een verwijzing naar websites en een register.
Inhoudsopgave : > Wat is mountainbiken? > Een fiets kiezen > Accessoires en uitrusting > Onderhoud en reparatie > Rijhouding > Rijtechnieken > Training > Veiligheid > Voeding
Keywords: Mountainbiken