Outdoor voorklimmen : instructeurshandleiding. - Overlaet, Bart, ....-; Swen, Harald, ....- (Woerden : Koninklijke Nederlandse Klim- en Bergsportvereniging, 2009)
De cursus Outdoor Voorklimmen is de start voor klimmers die zelfstandig buiten op de rots willen klimmen (outdoor voorklimmen). Tijdens deze cursus wordt de basis gelegd voor het op een verantwoorde manier voorklimmen op een rotswand. Wanneer cursisten de cursus met goed gevolg afsluiten behalen zij het klimvaardigheidsbewijs Outdoor Voorklimmen. Deze instructeurshandleiding Outdoor Voorklimmen is opgebouwd uit de hoofdstukken: Introductie, Risicobewustzijn en veiligheid, Klim blessurevrij, Uitrusting en materiaal, Voorklimmen zekeren, Voorklimmen en Klimtechniek. Doel van deze handleiding is dat jij als instructeur alle informatie kunt terugvinden die je nodig hebt voor het geven van de cursus Outdoor Voorklimmen. We gaan er van uit dat je bekend bent met de inhoud van de instructeurshandleiding Indoor Voorklimmen en zullen daarom niet ingaan op technieken die hierin al behandeld zijn.
Keywords: Rotsklimmen