Goed, beter, best? : over de maakbaarheid van de mens. - Braeckman, Johan, 1965-; De Baets, Aeneas, 1984-; Declercq, Johan, ....- (S.l. : Academia Press.)
In deze tijd is het aantal bio-ethische kwesties niet meer bij te houden: van genetisch testen en orgaandonatie, over plastische chirurgie of het menselijk brein, naar medicalisering en stamcellen. Wie door het bos de bomen niet meer ziet, is met dit boek aan het juiste adres. Goed, beter, best? Over de maakbaarheid van de mens brengt een schat aan informatie samen. Op een overzichtelijke wijze biedt het boek inzicht in meerdere van deze medische en biotechnologische ontwikkelingen. Bovendien werpen de teksten een kritische blik op de ethische en maatschappelijke vragen die eruit voortvloeien. Goed, beter, best? is het resultaat van vijf jaren inhoudelijk werk dat De Maakbare Mens vzw heeft geleverd. Met tal van campagnes, brochures en activiteiten informeerde De Maakbare Mens vzw telkens het brede publiek. In dit boek zijn alle studie- en reflectieteksten samengebracht. Elk thema wordt toegelicht met een informatieve tekst en een interview met een deskundige terzake: Catherine Verfaillie, Bernard de Hemptinne, Phillip Blondeel, Jacques Rogge, Fred Louckx, Dirk De Ridder en Jenneke van den Ende. Die getuigenissen maken samen met de teksten de wereld van de biomedische ontwikkelingen heel tastbaar en menselijk. Dit boek is een must voor al wie in medische en bio-ethische thema's is geïnteresseerd.
Inhoudsopgave : > Genetisch testen > Orgaandonatie en -transplantatie > Medicalisering van de samenleving > Sport en ethiek > Stamcellen > Maakbare schoonheid > Maakbaar brein > Van levenseinde tot bevruchting, Belgisch beleid inzake bio-ethiek
Keywords: Decroos, Johan; Medische ethiek