Het grote SAS survival handboek : extreme omstandigheden, onmisbare technieken. - Wiseman, John, ....-; Cornelder, J. H., ....-; De Rijk, Peter, ....- (Utrecht : Kosmos, 2010)
De Britse auteur en oud-beroepsmilitair bij de Britse Special Forces John 'Lofty' Wiseman heeft zijn leven gewijd aan het onderwijzen van overlevingstechnieken. Generaties militairen en 'outdoor'-liefhebbers zijn door hem getraind om onder extreme omstandigheden gebruik te maken van hetgeen de natuur hen biedt om te overleven. Het boek is een grote verzameling van onmisbare technieken om water vinden, je te oriënteren in onbekend terrein, je aan te passen aan extreme klimaten, het verzamelen van voedsel, jachttechnieken en het schoonmaken van de buit, het vinden van onderdak, kampeertechnieken, het verlenen van eerste hulp bij ongevallen, hoe te reageren bij natuurlijke en menselijke rampen en hoe te communiceren met opsporingsteams. Speciale aandacht voor het onmisbare overlevingspakket om mee op pad te gaan en vele tips voor een handige aanvullende uitrusting. De pocketuitgave van zijn gebundelde adviezen behoort al jaren tot de standaarduitrusting van menig reiziger. Deze luxe, groot formaat uitgave is volledig bijgewerkt naar de laatste technieken en voorzien van honderden duidelijke afbeeldingen in kleur. De bijbel op het gebied van overleven.
Inhoudsopgave : > Essentiële zaken > Kampeertechniek > Extreme klimaten : polen, woestijn, tropen, zee > Voedsel : verzamelen > Voedsel : jagen > Eerste hulp > Ongelukken en rampen : natuurlijk en door de mens > Redding : terug naar de bewoonde wereld
Keywords: Survivaltechnieken