Het grote gesprekkenboek : een praktische leidraad voor HR-professionals en leidinggevenden. - van den Berg, Jacco, ....-; Klijs, Mecheline, ....- (Alphen aan den Rijn : Kluwer, 2010)
Het voeren van gesprekken is voor de HR-professional en de lijnmanager een dagelijkse bezigheid. Ieder gesprek kent zijn eigen voorbereiding, valkuilen, dynamiek, fases en emoties. Vaak verlopen de gesprekken anders dan verwacht en misschien wel gehoopt. Het is dan ook de kunst om van die gesprekken effectieve gesprekken te maken. Het GROTE gesprekkenboek is geschreven door Professionals. Zij voeren dagelijks gesprekken over uiteenlopende onderwerpen en hebben in dit boek hun ervaringen, leermomenten, tips en tools op een uitermate praktische wijze verwoord. In dit boek komen de volgende gesprekken aanbod: - selectiegesprek - arbeidsvoorwaardengesprek - introductiegesprek - adviesgesprek - conflictoplossend gesprek - onderhandelingsgesprek - loopbaancoachingsgesprek - slechtnieuwsgesprek - exitgesprek - feedbackgesprek - functioneringsgesprek - POP-gesprek - beoordelingsgesprek - correctiegesprek - coachingsgesprek - verzuimgesprek Na een theoretische inleiding, boordevol met tips en tools, vragenlijsten, stappenplannen en voorbeeldvragen, beantwoorden lijnmanagers, een HRD-consultant, een manager Learning & Development, een casemanager, HR-professionals, een gemeentesecretaris en directeuren veel voorkomende vragen, sommen do's and don'ts op, wijzen op valkuilen en delen met de lezer het gesprek waar zij het meeste van hebben geleerd.
Keywords: Gesprekstechnieken; Human Resource Management