Aansprakelijkheid van bestuurders en zaakvoerders. - Verschelden, Peter, ....-; Laurijssen, Joke, ....-; Meeuwssen, Peter, ....- (Mechelen : Kluwer, 2011)
Bestuurders en zaakvoerders zijn in principe niet persoonlijk verbonden door de verbintenissen van de vennootschap, zolang zij hun opdracht normaal vervullen. Dit principe van niet-aansprakelijkheid voor de daden van de vennootschap is echter niet absoluut. In dit werk wordt de uitzondering op het principe, namelijk de persoonlijke aansprakelijkheid van de bestuurders en zaakvoerders, uitgebreid besproken en worden de situaties onderzocht waarin het principe van niet-aansprakelijkheid voor de daden van de vennootschap terzijde wordt geschoven. Eerst spreken we de algemene beginselen van de aansprakelijkheid van bestuurders en zaakvoerders. Daarna komt de burgerlijke en de strafrechtelijke aansprakelijkheid van bestuurders en zaakvoerders aan bod. Vervolgens bespreken de auteurs het verbod tot uitoefening van het bestuursmandaat door bepaalde personen. Tot slot vindt u een overzicht van belangrijke rechtspraak inzake aansprakelijkheid van bestuurders en zaakvoerders.
Stof bijgehouden tot oktober 2010
Keywords: Vennootschapsbestuurders -- Aansprakelijkheid