Het plonsboek. - Roelandt, Filip, 1965-; Cornelis, Ellen, ....- (Leuven : Davidsfonds, 2004)
Als ouder kun je je kind vertrouwd maken met water. Thuis in bad of in het zwembad. Allerlei uitdagende spelletjes leren je baby, peuter of kleuter zijn waterangsten overwinnen. Praktische tips en opdrachten helpen om samen meer waterpret te hebben. Zwemmen is een erg leuke activiteit voor ouders en hun baby. In dit boekje, met harde kaft en vrolijke kleurenplaatjes en -foto's, wordt uitgebreid ingegaan op dit onderwerp. In korte stukjes wordt ingegaan in alle aspecten die bij zwemmen met baby's komen kijken. Hoe kun je baby thuis al voorbereiden, wat doe je de baby aan, wat neem je mee en hoe maak je het bewegen in het water voor de baby het leukst? Vervolgens worden alle aspecten ook belicht voor peuters en kinderen tot 6 jaar. Een bijzonder praktisch boek met veel gedetailleerde informatie en tips. Er zijn drie spatbestendige uitneembladeren ingevoegd die ouders mee kunnen nemen naar het zwembad. Door de lay-out, kleurenfoto's en gemakkelijke schrijfwijze een aardig doorbladerboek voor
Ouders die de zwemactiviteit goed willen voorbereiden. Het plonsboek Auteur: Filip Roelandt, Illustrator: Ellen Cornelis Watergewenning voor jonge kinderen op een leuke manier Met allerlei uitdagende spelletjes leert je baby, peuter of kleuter zijn waterangsten te overwinnen. Met praktische tips en opdrachten voor ouders en opvoeders. Kunnen baby's echt alleen zwemmen? Durft jouw peuter al met zijn hoofdje onder water te gaan? Hoe kun je je samen met je kleuter voorbereiden op de eerste zwemles? Is jouw kind een waterrat? Of zie je de angst in zijn ogen als je het zwembad binnenstapt? Als ouder kun je je kind vertrouwd maken met water. Thuis in bad of in het zwembad. Allerlei uitdagende spelletjes leren je baby, peuter of kleuter zijn waterangsten overwinnen. Praktische tips en opdrachten helpen om samen meer waterpret te hebben. Maak van elk bezoek aan het zwembad een feest! Het plonsboek is een praktische gids voor ouders en voor iedereen die bij de opvoeding van jonge kinderen betrokken
Is. Bij elke leeftijdsfase staan erg bruikbare, plezierige weetjes en tips voor watergewenning
Inhoudsopgave : Waterpret voor baby's (van 6 tot 18 maanden) De onderwaterwereld voor peuters (van 18 maanden tot 3 jaar) Met kleuters naar de eerste zwemles (van 3 tot 6 jaar)
Keywords: Zwemmen -- Baby's.; Zwemmen -- Didactiek; Zwemmen -- Kleuters; Zwemmen -- Peuters