Bewegen en ontspannen op muziek : uitgewerkte bewegingsspelletjes op vrolijke muziek voor kinderen van 3 - 8 jaar. - Schneider, Monica, ....-; Schneider, Ralph, ....-; Storms, Annelies, ....- (Katwijk aan Zee : Panta Rhei, 2006)
'Bewegen en ontspannen op muziek' is een praktisch handboek met 15 uitgewerkte bewegingsspelletjes, bedoeld voor iedereen die met jonge kinderen werkt in de leeftijd van 3 - 8 jaar. De spelletjes kunnen gewoon in de klas worden uitgevoerd, bij wijze van warming up of als onderbreking van het lesprogramma. Elk spel duurt maximaal 5 minuten. Deze publicatie (met cd) is een handboek met vijftien uitgewerkte bewegingsspelletjes op muziek, bedoeld voor iedereen die met jonge kinderen werkt in de leeftijd van 3-8 jaar. Ze zijn bedoeld voor het ontladen van spanning en overtollige energie, het stimuleren van meer bewegen en voor het bevorderen van een positieve en ontspannen sfeer in bijvoorbeeld de klas. De thema's van de spelletjes sluiten aan op de belevingswereld van de kinderen. De originele bewegingsspelletjes worden duidelijk uitgelegd en zijn voorzien van komische zwart-witcartoons om de bewegingen visueel te illustreren.
Handleiding met cd.
Keywords: Bewegingsopvoeding -- Basisonderwijs; Bewegingsopvoeding -- Kleuteronderwijs