De ondernemende psychotherapeut : handboek voor zelfstandigen. - Bouman, Dick, ....- (Houten : Bohn Stafleu Van Loghum, 2010)
Veel professionals in de GGZ starten een eigen praktijk of denken erover na. De ondernemende psychotherapeut is een handboek voor zelfstandigen in de geestelijke gezondheidszorg. Het boek geeft antwoorden op praktische vragen, zoals: - Hoe zit de markt voor psychotherapie in elkaar? - Hoe staat het met vraag en aanbod? - Kan dat wel samen, hulpverlener en ondernemer zijn? - Wat heb je te bieden? - Waar ligt je passie? - Hoe formuleer je wat je goed kunt? - Hoe kom je aan cliënten? - Welke rol kan internet daarbij spelen? - Hoe verstevig je je praktijk? - Hoe blijf je kwaliteit bieden? Geldzaken komen uitgebreid aan bod samen met de ins en outs van de verzekerde zorg. Het boek sluit af met de vraag: hoe krijg en behoud je plezier in je werk?
Keywords: Psychotherapie -- Nederland; Zelfstandige hulpverleners