Allemaal andersdenkenden : omgaan met cultuurverschillen. - Hofstede, Geert H., 1928-; Hofstede, Gert Jan, 1956-; Minkov, Michael, 1959- (Amsterdam : Contact, 2011)
Allemaal andersdenkenden is een van de invloedrijkste boeken van de afgelopen twintig jaar en een standaardwerk voor het onderwijs over cultuurverschillen. Het vat de resultaten samen van Geert Hofstedes baanbrekende studie over de manier waarop ons denken, voelen en handelen beïnvloed worden door de cultuur waaruit we zijn voortgekomen. Zijn dimensies hebben blijven bijgedragen aan wederzijds begrip tussen mensen. Het boek is tot dusverre in twintig talen verschenen. De nieuwe uitgave van deze klassieker is herzien en aangevuld op basis van recente inzichten: evolutie van culturen en een zesde dimensie over vrijheid en plicht.
Keywords: Cultuurverschillen; Go international; Interculturele communicatie; International office; Internationalisering -- Hoger onderwijs; Organisatiecultuur