ERP en business management : toegelicht met Microsoft Dynamics NAV. - van der Hoeven, J. P. M., ....- (Groningen : Noordhoff, 2010)
ERP en Business Management is het eerste Nederlandstalige boek dat een koppeling legt tussen ERP-concepten en het nut voor het MKB. Dit wordt geïllustreerd aan de hand van Microsoft Dynamics NAV 2009 dat in het MKB veel gebruikt wordt. Het boek biedt nadrukkelijk geen knoppencursus, maar een praktijkgerichte handleiding voor studenten om kennis te maken met ERP-concepten. ERP en Business Management is ook bruikbaar wanneer studenten niet de beschikking hebben over Microsoft Dynamics NAV, dit ERP systeem wordt alleen ter illustratie van de concepten gebruikt. Deze tweede druk is herzien in verband met de ingrijpend gewijzigde nieuwe versie van Dynamics NAV 2009 en is daarmee geheel up-to-date. Het boek sluit daarmee aan bij het advies dat aan alle Nederlandse hogescholen is uitgebracht ten aanzien van een upgrade naar Dynamics NAV 2009 in de zomer van 2010. Elk hoofdstuk kent een duidelijke structuur en opbouw, is voorzien van veel praktijkgerichte voorbeelden en bevat een kernbegrippenlijst en een aantal opgaven. Op de begeleidende website staan onder andere PowerPoint-presentaties en antwoordindicaties van de opdrachten.
Inhoudsopgave : (verkort) > Kennismaking met bedrijfsfuncties > Bedrijfsprocessen > ERP en Business Management > ERP nader toegelicht > Microsoft Dynamics NAV 2009 > Marketing en Verkoopproces > O2C-cycle > Inkoopproces > Opslagproces > P2P-cycle > Supply Chain Management > Productieproces > Financieel beheersingsproces > Human Resource Management > Implementatie > Change Management
Keywords: ERP; Organisatieleer