Mindfulness voor je kids. - Dewulf, David, ....-; Benoit, Veronique, ....-; Persoons, Berti, ....- (Tielt : Lannoo, 2009)
Op een speelse manier omgaan met stress en emoties. Uit onderzoek blijkt dat kinderen het niet altijd makkelijk hebben om emoties te plaatsen en tot rust te komen. Steeds vaker vertonen ze symptomen van stress, hebben ze gedrags- of leerproblemen of haken ze af op school. Mindfulness, de succesvolle methode om stress te bestrijden, blijkt ook bij kinderen tot goede resultaten te leiden. Ze leren hun aandacht te versterken en krijgen meer zelfvertrouwen. Dit boek introduceert kinderen op een heel speelse manier in de wereld van mindfulness, aan de hand van een speciaal geschreven verhaal en aangepaste oefeningen. Zo leren ouders stap voor stap hun kind op weg te zetten naar meer rust en harmonie. Kinderen kunnen leren om hun gevoelens te plaatsen en tot rust te komen. Dit is belangrijk, want steeds vaker hebben ze last van spanningen of haken ze af op school. Mindfulness, de succesvolle methode om efficint om te gaan met stress, blijkt ook bij kinderen tot goede resultaten te leiden. Ze
Leren hun aandacht te versterken en krijgen meer zelfvertrouwen. Dit boek introduceert kinderen op een heel speelse manier in de wereld van mindfulness, aan de hand van een leuk verhaal met aangepaste oefeningen. Zo leren ouders stap voor stap hun kind op weg te zetten naar meer rust en harmonie. De auteur is arts bij de dienst psychiatrie van het Universitair Ziekenhuis Gent en oprichter van het Instituut voor Aandacht en Mindfulness, waar wetenschappelijk onderzoek naar mindfulness wordt gedaan. In dit boek werkt hij een aantal sessies uit om kinderen te laten kennismaken met mindfulness, een therapievorm die gebaseerd is op oosterse wijsheden. Uitgangspunt is dat we rust kunnen vinden door onze aandacht te richten op het huidige moment. De auteur schreef al meer boeken over mindfulness voor volwassenen en jongeren. Voor dit boek werkte hij samen met Berti Persoons, die zelf mindfulnessopleidingen volgde en werkt als I.V.-psychotherapeut, en Veronique Benoit, bezieler van Kiddy Minds
De mindfulnesstraining voor kinderen. In een inleiding krijgt de lezer informatie over de basis van mindfulness en worden enkele belangrijke begrippen uitgelegd. Daarna wordt aan de hand van 'Het verhaal van Pieter en Pol de Trol' een therapie uitgewerkt in zestien etappes. De oefeningen zijn op maat van kinderen vanaf ca. 8 jaar gesneden en zijn gellustreerd met clichmatige zwart-wittekeningen. Het boek bevat enkele invuloefeningen. Een degelijke gids voor ouders en therapeuten, waaruit blijkt dat mindfulness ook kinderen concentratie en rust kan brengen.
Titel op omslag vermeldt: innerlijk evenwicht, optimisme, emoties de baas, zelfvertrouwen, empathie.
Keywords: Meditatie -- Kinderen; Mindfulness -- Kinderen