Mentor in het voortgezet onderwijs : gids voor een aanpak met visie. - Groothuis, Margriet, ....-; Verkuyl, Hildelien, ....- (Soest : Nelissen, 2008)
Mentoren in het voortgezet onderwijs vragen zich vaak af hoe ze het beste invulling kunnen geven aan hun taak als leerlingbegeleider. Vanuit een duidelijke en expliciete visie op onderwijs en leerlingbegeleiding geven de auteurs handvatten voor de praktijk. Door de herkenbare praktijksituaties en de verwijzingen naar relevante literatuur en websites is dit boek een must voor elke (beginnende) mentor. Niet alleen (aanstaande) mentoren in het voortgezet onderwijs, maar ook docenten-in-opleiding, vakdocenten, schoolleiders en leerlingbegeleiders zullen voldoende concrete aanwijzingen vinden voor de pedagogische begeleiding van hun leerlingen.