Spelend in beweging : bewegen met peuters en kleuters : inspiratieboek. - Felix, Angelique, ....- (Antwerpen : Garant, 2009)
Peuters en kleuters willen spelen, net zolang tot ze moe en voldaan zijn. Mama's, papa's, oma's, juffen en meesters weten dat spelen goed is voor kinderen. Het laat hen groeien: fysiek, sociaal en emotioneel. Deze uitgave biedt bewegingsspelletjes, parcours en liedjes, waarin peuters en kleuters met veel plezier al hun energie kwijt kunnen. Uiteraard op een manier dat ze er ook slimmer, sterker en gezonder van worden. Het is niet nodig om duur materiaal aan te schaffen of grote ruimtes ter beschikking te hebben. Het is zelfs niet nodig om bewegingsexpert te zijn, contact met je kinderen willen maken is voldoende. Alles is helder beschreven en mooi geïllustreerd. Dit maakt het een bewegend boek dat heerlijke momenten creëert rond: leren aanpassen aan groep en regels, leren ontdekken wie je bent, kunnen reflecteren, hoe de zintuigen te gebruiken en tenslotte te durven vertrouwen op intuïtie en dromen. Speciaal voor leerkrachten en geïnteresseerde ouders is er een hoofdstuk gewijd aan de opbouw van een uitdagende bewegingsles.
Inhoudsopgave : (verkort) DEEL I : Voor het hoofd Hoofdstuk 1 : Een kwart eeuw opvoeden Hoofdstuk 2 : Kinderen van de 21ste eeuw DEEL II : Voor het lichaam Hoofdstuk 3 : Tips voor het bewegen met kinderen Hoofdtuk 4 : Een week bewegen Hoofdstuk 5 : Spelletjes, liedjes en parcours
Keywords: Bewegingsopvoeding -- Kleuteronderwijs; Spelen -- Kleuters