Lonen en sociale lasten in 2011. - Henry, Olivier, ....-; Broucke, Christophe, ....-; Caluwaerts, Isabelle, ....- (Mechelen : Kluwer, 2011)
Hoe berekenen we de totale loonkost van een bijkomende werknemer? Met welke elementen moeten we het komende jaar zeker rekening houden? Heeft het paritair comité waartoe we behoren enige invloed? Sinds meer dan 35 jaar analyseert het sociaal secretariaat Partena voor haar klanten welke criteria het komende kalenderjaar de totale loonkost van de onderneming zullen beïnvloeden. Specialisten in fiscaal, sectoraal, arbeids- en sociaalzekerheidsrecht bieden alle werkgevers uit alle sectoren een instrument aan bieden dat ze in staat stelt om hun budgettering zo precies mogelijk te plannen. Het jaarlijks rapport van de Sociaal Economische Raad voor het Bedrijfsleven, het ontwerp interprofessioneel akkoord 2011-2012 en de traditionele wetsontwerpen van het eindejaar, alle werden ze onder de loep genomen om een zo realistisch mogelijke voorspelling te maken.
Keywords: Lonen; Sociale lasten