Fit voor leren : motorisch ontwikkelingsprogramma voor kleuters : handleiding. - Verhoeven, Liesbeth, ....-; De Wilde, Ann, ....- (Berchem : De Boeck, 2011)
Fit voor leren is een nieuw gebruiksvriendelijk bewegingsprogramma voor kleuters. Door tal van uitdagende bewegingsprikkels wordt de algemene motorische ontwikkeling gestimuleerd. De methode bestaat uit verschillende onderdelen. In de handleiding worden na een korte inleiding over het belang van beweging alle onderdelen van het pakket uitgebreid toegelicht. De handleiding bevat ook spelvormen om de kleuters te begeleiden wanneer na de evaluatie aan de hand van de evaluatiemapjes gebleken is dat een kind extra bewegingsprikkels nodig heeft.
Keywords: Bewegingsopvoeding -- Kleuteronderwijs