Rekenen - wiskunde in de praktijk : kerninzichten. - Oonk, Wil, 1940-; Keijzer, Ronald, ....-; Lek, Anita, ....-; Lit, Sabine, ....-; Waveren Hogervorst, Caroliene, ....-; den Engelsen, Martine, ....- (Groningen : Noordhoff, 2011)
In 30 kerninzichten wordt in dit boek beschreven wat de belangrijkste wiskundige inzichten zijn die leerlingen in hun basisschoolloopbaan moeten verwerven. Elk kerninzicht wordt verduidelijkt met voorbeelden uit de praktijk. De kerninzichten zijn gebundeld in de hoofdstukken gehele getallen, gebroken getallen, meten en meetkunde. Bij elk kerninzicht wordt de leerlijn geschetst, die de leraar houvast geeft bij het volgen van leerprocessen van kinderen en het inspelen op die leerprocessen. Elk hoofdstuk bevat een relevant leerstofoverzicht afgeleid van de door de overheid geformuleerde kerndoelen en referentieniveaus. Het laatste hoofdstuk beschrijft de samenhang tussen de kerninzichten, de leerlijnen en de achterliggende leer- en onderwijsprincipes. Praktijkvoorbeelden en analyses worden afgewisseld met vragen en opdrachten. Rekenen-wiskunde in de praktijk: Kerninzichten wordt digitaal ondersteund via www.pabowijzer.nl met: > Het online boek (digitale hoofdstukken) > Samenvattingen per hoofdstuk > Videofragmenten van besproken praktijklessen > Antwoorden op studievragen > Bronnen en literatuurverwijzingen > Lessuggesties voor opleiders
Keywords: Wiskunde -- Basisonderwijs