Gekleurde armoede en hulpverlening : sociaal werkers en cliënten aan het woord. - Van Robaeys, Bea, ....-; Driessens, Kristel, ....- (Leuven : LannooCampus, 2011)
Hoe denken hulpverleners over gekleurde armoede? Hoe zien sociaal werkers en hun arme cliënten van vreemde afkomst elkaar en hoe werken ze samen? Wat verwachten arme gezinnen van vreemde afkomst van hulpverlening en hoe ervaren ze de hulp? Een pleidooi voor sociaal werk dat culturele sensitiviteit combineert met een empowerende aanpak. Alleen zo is een armoedebestrijding mogelijk die bijdraagt tot sociale rechtvaardigheid.
Inhoudsopgave : Hoofdstuk 1. Een eigenzinnig onderzoeksperspectief Hoofdstuk 2. De organisatiecontext van de sociaal werkers Hoofdstuk 3. Het leven in armoede van de cliënten Hoofdstuk 4. Sociaal werkers over omgaan met gekleurde armoede Hoofdstuk 5. Cliënten over kwaliteitsvolle hulpverlening Hoofdstuk 6. Perspectieven verbinden Hoofdstuk 7. Een pleidooi voor divers-sensitief en empowerend sociaal werk.
Keywords: Armoede en hulpverlening; Armoede -- Migranten -- Vlaanderen; Maatschappelijk werk