De dolende mens : verantwoord coachen van wellness. - Siebens, Herman, ....-; Van Den Berghe, Erik, ....- (Antwerpen : Garant, 2011)
De traditionele visie op wellness gaat uit van de individuele dimensie van welzijn. Dit boek legt daarbij een duidelijk verband met voeding, want voeding is waar lichaam en geest op bouwen. Coaching van welzijn heeft daarom veel van doen met voedingscoaching. Een gezonde gastronomie, met aandacht voor hoogstaande voeding én ruimte voor sociaal contact kan eveneens een belangrijke bijdrage zijn tot welzijn. Toch willen de auteurs niet enkel stilstaan bij die zuiver individuele dimensie. Hoewel welzijn een individuele zaak is, is er duidelijk toch ook steeds een organisatorische dimensie. Zo kan stress ook het resultaat zijn van de wijze waarop een organisatie functioneert en wordt geleid, en zal men voor een duurzame aanpak ervan dus ook altijd aandacht moeten schenken aan management en organisatie. Dit boek benadert de aanpak en begeleiding van welzijn, zowel vanuit een individuele als vanuit een organisatorische hoek.
Keywords: Coaching; Lichaamsverzorging; Voeding en gezondheid