Het tochtenboek. - Langeraert, Hilde, ....-; De Swaef, Wim, ....-; De Winter, Jef, ....-; Smet, Walter, ....- ([Antwerpen] : Chirojeugd-Vlaanderen, 2008)
Het Tochtenboek is een handleiding voor het maken van tochten in de jeugdbeweging. Altijd bruikbaar: op zondagnamiddag, op bivak of in je vrije tijd Veelzijdige stof: kaart en kompas, veiligheid op tocht, slaapplaatsen in de natuur, fiets- en vlottochten, stapuitrusting, vuur aanmaken, enz. Extra draagcomfort: gratis roomer, multifunctionele survivalbladzijde, handige index. Het behandelt: de spelregels op tocht; tochttechnieken; tochtvormen; ideeën om het onderweg plezant te maken; fietstochten; vlotten en spelevaren; de tochtvoorbereiding; kaartlezen; oriënteren; de stapuitrusting; een vuurtje stoken; honger onderweg; onderkomens in de natuur; fauna en flora; het weer op tocht; E.H.B.O.; verzekeringen en interessante adressen.
Keywords: Jeugdbewegingen; Trektochten