De magische kracht van poppen. - Stuyvaert, Hubert, ....- (Sint-Niklaas : Abimo, 2010)
Praktische tips, raadgevingen, getuigenissen, praktijkvoorbeelden en talrijke illustraties maken de lezer duidelijk hoe poppen nuttig kunnen ingeschakeld worden in de opvoeding van een kind. Daarnaast vertelt het boek ook hoe men als ouder of leerkracht de basisvaardigheden kan verwerven om geloofwaardig met poppen om te gaan en vooral hoe men daarvan leert te genieten. Dit boek richt zich tot zowat allen die al dan niet beroepshalve te maken hebben met de opvoeding en de vorming van kinderen. De magische kracht van poppen schetst het gebruik van de poppen binnen de opvoeding van kinderen, jong. Bovendien geeft het ook een idee van wat poppen kunnen teweegbrengen en waar ze thuishoren binnen het onderwijs en de thuissituatie.. en hoe je poppen op allerlei vlakken kunt inschakelen in de opvoeding van kinderen.. Het boek geeft aan hoe je poppen kan inschakelen in onder andere wiskundelessen, bij de muzikale opvoeding of tijdens de bewegingsleer. Poppen worden zelfs gebruikt bij de tandarts of bij kinderen die onder de scanner moeten.
Inhoudsopgave : > waarom poppen? > Praktische tips om te beginnen als poppenspeler > Soorten poppen > Poppenspeltechnieken > Poppen en de ontwikkeling van kinderen > poppen en taal > Poppen en expressie > De therapeutische waarde van poppen > Poppen in de klas
Keywords: Poppenspel