Sport voor allen : strategieën voor laagdrempelig bewegen en sporten in Vlaanderen. - Philippaerts, Renaat, 1970- (Leuven : Acco, 2011)
Het Steunpunt Cultuur, Jeugd en Sport (2007-2011) verricht in opdracht van de Vlaamse Gemeenschap beleidsvoorbereidend en beleidsr elevant onderzoek. In deze uitgave worden resultaten van de 'Sport voor allen'- thema's toegelicht, met name over het opnemen van vrijwilligersfuncties in de sport, over socio-economische aspecten in de sport en de sportparticipatie, alsook over laagdrempelige initiatieven ter promotie van de fysieke activiteit en de sport. We denken hierbij aan bijzondere methodieken voor de begeleiding van kansarme jongeren, aan de 10.000-stappen regel om volwassenen fysiek actiever te laten zijn en aan initiatieven om kinderen in een schoolse context (Brede School) meer fysiek actievere prikkels te kunnen aanbieden. Dit boek komt tegemoet aan de nood aan een brede valorisatie van de onderzoeksresultaten ten dienste van het beleid en beleidsinstanties, sportfederaties en clubs, gezondheids- en andere veldactoren. Binnen het steunpuntonderzoek participeren onderzoekslabo's van de UGent, de K.U.Leuven en de VUB in onderzoek over het participatiegedrag van de Vlaming, over topsportthema's en over onderwerpen die meer gerelateerd zijn aan de 'sport voor allen'-gedachte.
Keywords: Sportbeleid -- Vlaanderen