Bijzondere beelden. (Brugge : De Kantel, 2009)
De Kantel biedt hulpverlening bij problematische opvoedingssituaties aan kinderen, jongeren, hun gezinnen en / of relevante derden. Naargelang van de noden van de cliënt(en) kan de hulpverlening ambulant of residentieel gebeuren. Ook aan jongeren die een als misdrijf omschreven feit hebben gepleegd, en aan hun gezinnen, kan hulpverlening geboden worden i.f.v. de onderliggende problematische opvoedingssituatie. het boek brengt verhalen van mensen die in de Zingende Sparren/De Kantel woonden in de loop van de afgelopen 50 jaar. Zij vertellen hun herinneringen, hoe zij op hun verblijf terugkijken, met welke vooroordelen zij kampen, over hun dromen van vroeger en nu. Door deze getuigenissen bieden zij een authentieke kijk op hun jeugd. Een beeld van een bijzondere jeugd van binnenuit.
Publicatie n.a.v. het 50-jarig bestaan van De Kantel (vroeger gekend als de Zingende Sparren)
Keywords: Jeugdzorg