101 spelen spelen : spelen in het bewegingsonderwijs. - Boury, Jan, ....- (Brugge : Die Keure)
Een spel heeft geen vastliggende plaats in de ontwikkelingslijn. Vanuit die visie is het pakket 101 spelen spelen ontwikkeld. 101 spelen bevat een ruim aanbod spelfiches met een handleiding voor het bewegingsonderwijs. De bedoeling is om leerlingen kennis te laten maken met een gevarieerd spelaanbod. Op elke spelfiche wordt de organisatie, opstelling, opdracht en regels omschreven volgens het M.I.S.T.-principe. De achterzijde bevat een grote afbeelding van de spelopstelling. De fiches zijn bruikbaar als opdracht- en kijkwijzers voor de leerkracht maar kunnen ook zelfstandig door leerlingen gehanteerd worden. De handleiding bevat o.m. uitbouwkaarten om de spelen verder aan te passen, te variëren of uit te bouwen naargelang de mogelijkheden van je klasgroep. De domeinen die aan bod komen zijn: - Doelen (afgeleide sportspelen, keeperspelen, lummelspelen) - Mikken (afgooispelen, mikspelen) - Stoeien (stoeispelen) - Tikken (honkloopspelen, tikspelen)
101 fiches met handleiding in box.
Keywords: Bewegingsopvoeding; Lichamelijke opvoeding -- Secundair onderwijs; Spelen