Wegwijs in de EU : onderwijs en opleiding - Meulemans, Annik, ....-; Le Compte, Triene-Mie, ....- (Deventer : Kluwer, 2011)
Onze samenleving is veelzijdiger dan ooit, en op het gebied van onderwijs en opleiding is er veel veranderd de laatste jaren. Dit boek biedt u zeer uitgebreide en concrete informatie over: - Een Leven Lang Leren: Grundtvig, Erasmus Mundus, Leonardo da Vinci, enz. - Studeren in een ander land: Hoe begint u eraan? Hoe vindt u de gepaste universiteit? - Stages bij de Europese instellingen: mogelijkheden en criteria - Stages lopen in eigen land of in het buitenland - Internationale studiebeurzen: gekende, minder gekende, voorwaarden - Internationale diplomawaardering en accreditatie: uitleg over het belang hiervan - Uitwisselingen met steun van de EU - Subsidies via Partnerschappen - Vrijwilligerswerk in eigen of in een ander land - Europass: hét hulpmiddel in uw Europese zoektocht naar de gepaste job - Talen: hoe en waar u die als ambitieuze werkzoekende het best toepast - Afstandsonderwijs: meer mogelijkheden dan u denkt - Nieuwe, stimulerende leermogelijkheden in onze snel veranderende kennismaatschappij - Netwerken, onderwijsinstanties, onderwijs in Europa en in de wereld, Nederlands onderwijs in de wereld, Europese universiteiten, enz.
Keywords: Onderwijs -- EU