Toolbox voor trainingsacteurs : werkvormen, oefeningen en energizers. - Devilee, Paul, ....-; van den Heuvel, Saartje, ....- (Amsterdam : Reed Business, 2011)
Dit boek is een gereedschapskist voor trainingsacteurs en een inspiratiebron voor trainers. Wilt u als trainingsacteur meer dan alleen oefenen met praktijksimulaties? Vraagt een trainer regelmatig aan u of 'u nog iets leuks weet?' Wilt u als trainer ideeën opdoen hoe u een acteur anders in kunt zetten in een training? Dan biedt dit boek uitkomst. Hier treft u een verzameling van alle mogelijke extra's waarmee u een training afwisselender, effectiever en energieker kunt maken: 50 werkvormen Alternatieve manieren waarop trainingsacteurs ingezet kunnen worden. Van tempoversnellers tot nabespreekvormen, van het regiemodel tot de clinic. 35 theorieondersteunende oefeningen Oefeningen waarmee u veelvoorkomende theorie op speelse en ervaringsgerichte wijze voelbaar kunt maken. 22 energizers Tussendoortjes waarmee u de zinnen kunt verzetten en mensen in beweging kunt krijgen. Met dit materiaal in uw rugzak bent u een serieuze sparringpartner voor iedere trainer! Het laatste deel van het boek is geheel gewijd aan de STAR-methodiek en de manier waarop u zich als trainingsacteur kunt voorbereiden op trainingen waarin met STARS gewerkt wordt. Dit boek is bestemd voor zowel beginnende als ervaren trainingsacteurs die hun aanbod willen uitbreiden. Voor trainers kan het als inspiratiebron dienen om trainingen anders in te richten en acteurs gevarieerder in te zetten.
Keywords: Communicatie; Gesprekstechnieken; Rollenspel