En route! : tekstboek étape 1. (Mechelen : Plantyn, 2011)
En route! is een nieuwe methode Frans voor het basisonderwijs. In En route! gaan 2 Vlaamse en 2 Waalse kinderen op fietstocht doorheen België. Zo leren ze niet alleen Vlaanderen (5de leerjaar) en Wallonië (6de leerjaar) kennen, maar ook elkaars taal, leefwereld en gewoontes. En route! > is gebaseerd op de eindtermen Frans 2010; > zet taalvaardigheid centraal; > is een eigentijdse, leerling- en leerkrachtvriendelijke methode; > vertrekt vanuit de voorkennis van elke leerlingen; > voorziet differentiatie voor leerlingen met een grote voorkennis en taalzwakkere kinderen; > is een volledig nieuwe methode en is geen herwerking van bestaand materiaal.
Doelgroep: 5e en 6e leerjaar.
Keywords: Frans -- Basisonderwijs