Welzijn op het werk van uitzendkrachten. - De Lange, Hendrik, ....- (Mechelen : Kluwer, 2011)
Flexibiliteit is een noodzaak geworden voor ondernemingen die met binnen- en buitenlandse bedrijven concurrentieel willen blijven. Elke onderneming tracht haar middelen en mensen continu aan te passen aan de vraag naar haar producten en diensten. Om deze permanente schommelingen inzake vraag en aanbod op te vangen, maken ondernemingen gebruik van verschillende flexibiliteitssystemen. Uitzendarbeid is daarbij een veel gebruikt systeem. Dit boekje handelt over het welzijn op het werk van uitzendkrachten. Eerst wordt het statuut van de uitzendarbeid beschreven. Daarna wordt een overzicht gegeven van de wetgeving inzake uitzendarbeid en welzijn op het werk. Vervolgens worden het onthaal van uitzendkrachten, het preventiebeleid, het gezondheidstoezicht, de verplichtingen bij arbeidsongevallen en de werkpostfiche besproken.
Keywords: Arbeidsomstandigheden -- Recht -- België; Arbeidsveiligheid -- België; Uitzendarbeid