Anna en de kerstboom. - Amant, Kathleen, ....- (Wommelgem : Van In, 2011)
Binnenkort is het Kerstmis. Papa haalt de kerstboom uit de tuin. En mama en Anna versieren hem tan top tot teen met kerstballen, flikkerlichtjes en slingers. Er zijn ook mooie rode kerstsokjes voor in de boom. Maar daar heeft Anna andere plannen mee.. Het loopt tegen kerst en, zoals dat zou horen, ligt er een dik pak sneeuw. Anna helpt papa de kerstboom uit de tuin halen om hem daarna met mama te versieren. Vierkant prentenboek dat goed op peuters is afgestemd: stevige uitvoering met twee afgeronde hoeken en pagina's van dik, glanzend papier. De grote, duidelijke, zwartomlijnde illustraties in heldere kleuren laten zien wat de eenvoudige, goedlopende tekst vertelt. Behalve aan het versieren van de boom (waarbij de peuter zelf de uiterst breekbare ballen mag ophangen!) wordt aan andere aspecten van kerst geen aandacht besteed, ook niet aan de betekenis ervan. Sneeuw blijft een hardnekkig kerstingredint, maar zal de meeste peuters weinig zeggen. Dit maakt het geheel niet meer dan een aardig verhaaltje voor de kersttijd.
Leeftijd: vanaf 2 jaar.
Keywords: Kerstmis; Prentenboeken -- Peuters