De Martini-atlas van de anatomie. - Martini, Frederic H., 1947-; Garrison, Claire W., ....-; Kerckaert, Ingrid, 1956-; Ober, William C., ....-; Welch, Kathleen, ....- (Amsterdam : Pearson Education, 2011)
De Martini-atlas van de anatomie geeft in fullcolour een overzicht van de menselijke anatomie. Aan de hand van 194 foto's en 53 radiologische scans wordt de bouw van het menselijk lichaam op heldere en aantrekkelijke wijze weergegeven. Daarnaast maakt het boek de menselijke embryologie inzichtelijk met illustraties en beschrijvingen van de verschillende stadia van de ontwikkeling van het embryo. Deze uitgave is uitermate geschikt voor gebruik naast Anatomie en fysiologie van Frederic Martini en Edwin Bartholomew, maar kan naast ieder willekeurig anatomie en fysiologieboek worden gebruikt. Het is met name bedoeld voor studenten aan paramedische opleidingen, de faculteit geneeskunde en de opleiding verpleegkunde. Deze atlas bevat diagnostische afbeeldingen van het gehele menselijk lichaam, voorzien van Latijnse benamingen en toegevoegd aan afbeeldingen van geprepareerde lichamen. 194 kleurenfoto's en 53 radiologische scans helpen de medisch student bij de stap van schematische tekening, naar een preparaat in het laboratorium en een afbeelding van een levend persoon. De atlas is gemaakt om het studieboek 'Anatomie en fysiologie' (2008) van dezelfde auteur aan te vullen, maar kan zeker ook naast andere studieboeken op dit gebied gebruikt worden. De inhoudsopgave is tevens index. Zeer uitgebreid gedeelte over embryologie, met uitgebreide bijschriften.
Inhoudsopgave : Het skelet Wervelkolom Hoofd en hals Anatomie van de wervels Hoofd, hals en schouder Schoudergordel Bovenste ledemaat en romp Bovenste en onderste ledematen Bovenste ledemaat Thorax en abdomen Borstholte Borstholte/buik- en bekkenholte Buik- en bekkenholte Anatomische doorsneden Buik- en bekkenholte Anatomie van het urogenitaal stelsel Bekken en onderste ledematen Foetale ontwikkeling Overzichten embryologie
Keywords: Anatomie