Kleuterhoekenboek. - De Clercq, Heidi, ....-; Vandevoordt, Karolien, ....-; Verbeeck, Inge, ....- (Mechelen : Plantyn, 2009)
Het kleuterhoekenboek: > Verrijking van de inrichting van de kleuterklashoeken > Haalbare ideeën > Voor kleuters van 2,5 tot 6 jaar Op zoek naar vernieuwende ideeën voor de inrichting van je kleuterklas? In het Kleuterhoekenboek vind je verfrissende tips voor milieuverrijking. Na een inleidend hoofdstuk over de ontwikkeling en groei van kleuters, volgt een originele kijk op de inrichting van de verschillende kleuterklashoeken. Het boek schetst hoe je van je kleuterklas een echte ontdekplek kan maken, meegroeiend met verschillende belangstellingscentra en uitnodigend tot rijke ervaringen. De belangstellingscentra variëren van traditioneel naar vernieuwend en experimenteel. En omdat jonge kleuters nood hebben aan ander materiaal dan oudere kleuters, doet het een creatief aanbod voor kleuters van 2,5 tot 6 jaar. Naast hoekinrichting biedt het Kleuterhoekenboek ook enkele lesideeën. Het Kleuterhoekenboek maakt van je kleuterklas een plek vol verrassingen, waar elke dag opnieuw iets te beleven valt!
Keywords: Belangstellingscentra -- Kleuteronderwijs; Hoekenwerk -- Kleuteronderwijs; Klasinrichting -- Kleuteronderwijs