Train je hersens in design patterns : de head first methode. - Freeman, Eric, 1965-; Freeman, Elizabeth, 1966-2024 (Den Haag : Lannoo, 2007)
Iemand heeft je problemen bij het ontwikkelen van software al eens met succes opgelost. Design patterns laat je toe de kennis en ervaring van andere ontwikkelaars onmiddellijk toe te passen in je nieuwe ontwerpen en bestaande applicaties. Geen theorie dus, maar een hergebruik van expertise. Maak kennis met de belangrijkste patterns en leer waar en waarom je ze kunt toepassen. Ook de OO-ontwerpprincipes die de basis vormen van de patterns worden besproken. Met de Head First methode prent je de aangereikte stof bovendien snel en voorgoed in je hersens. Deze visueel rijke methode is ontwikkeld op basis van onderzoek in de neurobiologie, cognitieve wetenschappen en kennistheorie. Train je hersens met Head First Design Patterns en word beter in het oplossen van ontwerpproblemen. Deze Nederlandstalige editie maakt Head First Design Patterns nog toegankelijker voor de beginnende en professionele software ontwikkelaar. De unieke Head First methode maakt het boek uitermate geschikt als handboek voor opleidingen in software ontwikkeling. Eric Freeman en Elisabeth Freeman zijn respectievelijk doctor en master in de computerwetenschappen aan de universiteit van Yale. Zij operationaliseerden gedurende vier jaar de digitale media en internet toepassingen van Walt Disney Company.