Diversiteit op de werkvloer. - Van Geffen, Grethe, ....- (Mechelen : Kluwer, 2011)
Hoe doe je dat, omgaan met verschillen op de werkvloer? Dit vlot geschreven boek staat boordevol situatieschetsen en praktische tips om niet alleen zo min mogelijk problemen te ondervinden van diversiteit maar er ook uw voordeel mee te doen. Want diversiteit biedt meerwaarde, mits goed aange-pakt. Laat u niet afschrikken door de eerste misverstanden want voor diversiteit geldt hetzelfde als voor andere zaken: al doende leert men. Niemand doet in één keer alles perfect, en dat hoeft ook helemaal niet, maar voor diversiteit lijken we de lat soms hoger te leggen en zwaar te tillen aan (vermeende) fouten. Met de nuchtere kijk op diversiteit in dit boek, gericht op het verzilveren van de voordelen van verschillen, komt u echter verder! Behalve een praktische aanpak biedt dit boek ook achtergrondinformatie over cultuur en beeldvorming. Met deze kennis voelt u zich zekerder. Kortom, na dit boek bent u helemaal klaar voor de toenemende diversiteit op de werkvloer!
Keywords: Diversiteitsmanagement