Sport in de stad : over de maatschappelijke, ruimtelijke en economische rol van sport in de stedelijke context. - van den Heuvel, Mark, ....-; Hoekman, Remco, ....-; Van der Poel, Hugo Job Johannes, 1956- (Nieuwegein : Arko Sports, 2011)
Sport wordt gezien als medicijn voor een gezonde stad, cruciaal voor een leefbare stad, blikvanger in de city marketing en een goede investering in de stedelijke economie. De kracht van de sport is dat deze effecten optreden als gevolg van de vrijwillige en enthousiaste deelname van mensen aan de sport van hun voorkeur. In het Olympisch Plan 2028 is de ambitie verwoord om deze kracht van de sport maximaal te benutten, om heel Nederland op olympisch niveau te krijgen. Sport in de stad gaat in op de sportdeelname, de organisatie van de sport, de ruimtelijke inbedding van de sport in de stad en de instrumentele inzet van sport in het stedelijke (sport)beleid op de terreinen gezondheid, leefbaarheid en economie. Het boek wordt met een olympische blik in- en uitgeleid door Olof van de Wal (directeur KEI) en Henk Ovink (directeur Nationale Ruimtelijke Ordening, Ministerie van Infrastructuur en Milieu). De unieke mix van overzichten, nieuw empirisch materiaal, verhelderende katernen en beeldmateriaal maken dit boek een aanrader voor eenieder die betrokken is bij onderzoek en beleid op het gebied van sport en bewegen in de stedelijke context.
Keywords: Sport en maatschappij