Crisishulpverlening - Brinkman, Frans, 1958-; van den Berg, Ruud, 1958- (Houten : Bohn Stafleu Van Loghum, 2010)
Hulpverleners van uiteenlopende instellingen krijgen te maken met cliënten die in een crisis verkeren. Dit varieert van een plotselinge dakloosheid tot een acute psychose. Ze moeten dan meteen iets doen en klaar staan voor crisishulpverlening. In dit boek geven de auteurs hulpverleners concrete handvatten voor het toepassen van crisishulpverlening. Het accent ligt op de praktijk. Steeds wordt gekeken hoe de hulpverlener algemeen bekende methoden en technieken in zijn werk kan aanwenden om een crisis te verhelpen. Dit wordt ruim geïllustreerd met praktijkvoorbeelden. De basis hiervoor vormen theorieën met betrekking tot crisisinterventie, crisisopvang en acute psychiatrie. De hier beschreven crisishulpverlening integreert deze theorieën. In alle gevallen reikt het boek een kader aan om snel een toestand te beoordelen en voorlopige conclusies te trekken. En om interventies te kiezen om de crisis op korte termijn te verminderen.
Keywords: Crisisinterventie