Mama Lucinda : een beetje vampier. - Van Biesen, Koen, ....-; Baetens, Veerle, ....- (Sint-Niklaas : Abimo, 2008)
De dochter van vampier Mama Lucinda vertelt aan haar vriendje hoe het er bij haar thuis aan toegaat en vergelijkt haar moeder met 'gewone' moeders. Het verschil tussen beide werelden is in deze prentvertelling terug te zien in de paginagrote platen: vleermuizen, spinnen en lange schaduwen in rood-bruine kleuren tegenover 'gewone' huizen in pastelkleuren met een hondje en kopjes thee. De lay-out is verrassend fraai met originele vondsten zoals het gebruik van foto's en affiches en een mooie belettering. De vlotte en vaak humoristische tekst is in een goedlopend rijm geschreven. Het verhaal zit vol griezelige suggesties zoals een vriendje dat misschien in een soepje is verdwenen. Ook het open einde roept angst op als dochterlief haar bange vriendje een kus dreigt te geven. In het voorplat is een cd opgenomen waarop het hele verhaal, met veel gevoel voor spanning, in het Vlaams wordt voorgelezen. De vijf liedjes zijn langdradig en de meeste kinderen zullen hier geen geduld voor hebben evenals voor de muzikale toegift. Mama Lucinda. Ze is een beetje apart. Haar ogen zijn rood, haar gedachten zijn zwart. Mama Lucinda. Ze is gewoon wat ongewoon. Een rare mama uit een nare droom. Ze heeft een bleke huid en klauwhanden, en wel heel erg scherpe hoektanden. Kom binnen in het boek van Mama Lucinda.
Leeftijd: 5+
Keywords: Griezelen; Ouders; Vampieren