Eskimo verveelt zich. - Opbrouck, Wim, 1969-; Steeman, Frow, 1975- (Wielsbeke : De Eenhoorn, 2007)
Eskimo stapt op een dag met het verkeerde been uit zijn iglo. Hij duikt weer snel zijn iglo in, waar het warm is, maar waar hij zich ook verveelt. In het tweede verhaal valt Eskimo om; hij bekijkt liggend de wereld om hem heen. Dan volgt een verhaal waarin Eskimo zich 's avonds zorgen maakt over het gat in de ozonlaag en in het laatste verhaal is Eskimo ziek en krijgt hij bezoek van een leuk eskimomeisje. Groot formaatprentenboek, waarbij de verhalen eigenlijk alleen te onderscheiden zijn omdat ze met een grote, vette hoofdletter beginnen. Er is eerder sprake van een, nogal onevenwichtig, doorlopend verhaal van de belevenissen tijdens twee dagen en een nacht. In de kleurrijke en realistische illustraties met duidelijke penseelstreken is er een groot verschil tussen het leven buiten en binnen (waarbij het interieur van de iglo meer op een Afrikaanse hut lijkt omdat Eskimo die zo heeft ingericht). Het verhaal laat zich door het gekozen perspectief van een alwetende verteller goed voorlezen. Eskimo komt goed uit de verf, maar de dieren voegen weinig aan het geheel toe. Een aardig, maar niet opvallend prentenboek. Vanaf ca. 4 jaar.Eskimo woont in een iglo op de Noordpool. Het is er ijskoud. De wind bijt in de neus van Eskimo. Hij kan er niet om lachen. In zijn iglo fantaseert hij over Afrika. Daar is het altijd lekker warm. Een bundel met vier verhalen over Eskimo die zich soms verveelt, zich soms zorgen maakt en soms simpelweg gelukkig is.
Leeftijd: 3+
Keywords: Eskimo's.; Verveling; Gevoelens-Gedrag