De buidelbaby. - Brami, Elisabeth, ....-; Schamp, Tom, 1970- (Wielsbeke : De Eenhoorn, 2006)
Een kangoeroe-echtpaar kan geen kinderen krijgen, omdat de buidel van de kangoeroevrouw te klein is. Haar man, die eigenlijk heel veel van haar houdt, verlaat haar hierom. Met hulp van vrienden komt het weer goed en komen zij tot een oplossing: adoptie van een mensenkind. Een gemaakte buidel hoort hierbij, zodat, nu beide ouders het kind kunnen dragen, want 'een kind moet zich gedragen voelen'. Zeer verzorgd, fraai vormgegeven, kunstzinnig prentenboek in oblong formaat. Schutbladen van effen gekleurd papier: grijs (voorin), roze (achterin): symbolisch. Na het titelblad -een schilderij op zich- en aan het eind van het verhaal een spread zonder tekst met z.g. 'foto's' waarbij de laatste bladzijde de tegenhanger is van de titelbladzijde: ouders zonder en met kind. De platen, schilderijtjes, zijn in gemengde techniek (collage-), zeer stilistisch, bijna surrealistisch. Ze laten veel details zien, die een meerwaarde toevoegen aan de tekst, die er tegenover staat op een witte ondergrond. Een verhaal met diverse lagen: over adoptie, maar ook over liefde: liefde voor elkaar, vriendschap/liefde, liefde van ouders voor een kind. Een verhaal waarin tevens gespeeld wordt met taal. Een aanwinst voor ieder die wil kijken en (voorlezen). Vanaf 4 à 5 jaar.Meneer en mevrouw Kangoeroe leefden al heel lang heel gelukkig samen. Ze hoopten op een baby, maar de buidel van mevrouw Kangoeroe bleef leeg. Een dokter legde uit dat de buidel te krap was voor een baby. Mevrouw Kangoeroe brak: 'Ik zal nooit een kind dragen'. Met de hulp van hun vrienden ontdekken meneer en mevrouw Kangoeroe dat er vele manieren zijn om kinderen te dragen. Het komt er vooral op aan dat een kind zich gedragen voelt door liefdevolle ouders.
Leeftijd: 5+
Keywords: Adoptie; Kangoeroes; Liefde