Pietje Pedro en de mijter van Sint. - Hol, Coby, 1943-2012 (Wielsbeke : De Eenhoorn, 2008)
In dit handzame, vierkante prentenboekje gebeurt er van alles met de mijter van Sint. Annemiek wil de mijter als cadeau. Pietje Pedro weet niet wat hij moet doen, maar pakt de mijter uiteindelijk voor haar in. Als Sint de volgende ochtend zijn mijter mist, komt het hele verhaal eruit. Sint kan zijn mijter niet missen, maar heeft natuurlijk wel een ander cadeau voor Annemiek. De tekst is eenvoudig en gedrukt in een groot lettertype met schreef; eenvoudige lay-out zonder al te veel poespas. De prenten zijn als een collage: eenvoudig scheur-, knip- en plakwerk laten de gebeurtenissen uit het verhaal letterlijk zien. Het geheel doet wat ouderwets aan, maar zal door zijn thema veel jonge kinderen aanspreken. In het begin zal een voorlezer nodig zijn; na enige tijd zullen ook de jonge kijklezers het verhaal zelf kunnen 'vertellen'. Voor thuis, peuterspeelzaal en begingroepen van het basisonderwijs. Eerder is ook 'Pietje Pedro helpt Sint'* verschenen. Niet echt nieuw, eenvoudig maar gestileerd vormgegeven; bruikbaar in de periode van het sinterklaasfeest. Vanaf ca. 4 jaar. Annemiek wil graag de mijter van Sint. Daar schrikt Pietje Pedro van. Hoe kan hij haar wens vervullen?
Leeftijd: 3+
Keywords: Sinterklaas