Een jaar met Jip en Janneke. - Schmidt, Annie M. G., 1911-1995; Westendorp, Fiep (Sophia Maria), 1916-2004 (Amsterdam : Querido, 2009)
Bundeling van vijftig bekende Jip en Janneke-verhaaltjes tot een nieuw boek rondom de vier seizoenen. Zo gaan Jip en Janneke bloemen en wortels zaaien in het tuintje, paaseieren zoeken, gaan ze naar het strand, stampen in de regenplassen, maken een sneeuwman en samen versieren ze de kerstboom. Elk verhaal bevat een grote kleurenillustratie en daarnaast een kleinere zwart-witillustratie in de bekende tekenstijl van Fiep Westendorp. Eerder verschenen onder de titel 'Jip en Janneke vijftig jaar'* (2003). Voor deze nieuwe editie werd de vormgeving aangepast en werden vier verhalen vervangen. Kortom: een mooi kijk- en voorleesboek dat weer een feest van herkenning is voor de liefhebbers van Jip en Janneke. Aantrekkelijk omslag. Vanaf ca. 3 jaar. Een jaar met Jip en Janneke begint met Bloemen zaaien in het voorjaar, en eindigt met de jaarwisseling en Een Nieuwe kalender. In de loop van het jaar zoeken Jip en Janneke paaseieren in de tuin, gaan ze samen naar het strand en ook naar Artis. Er wordt gevliegerd, in regenplassen gestampt, een sneeuwman gemaakt en natuurlijk versieren ze samen de kerstboom. Bij elk van de vijftig verhalen hoort een schitterende grote kleurenillustratie. Een feest van herkenning, en een jaar lang kijk - en voorleesplezier.
Leeftijd: 3+
Keywords: Verhalen A-Z