Katarina Kietelkous. - De Troyer, Guy, ....-; Pottie, Marjolein, 1970- (Wielsbeke : De Eenhoorn, 2000)
Een grappig fantasieverhaal over Katarina Kietelkous die elke nacht een kind wakker kietelt met een veer. De kinderen verzinnen een plan; ze laten Katarina stoppen, met als gevolg dat er nu allemaal vreemde vogels rondvliegen. Een vlot, humoristisch verteld verhaal in de t.t. Eenvoudige zinnen, een schreefloos fantasielettertype, niet altijd duidelijk. De tekst staat in witte letters op een donkerblauwe achtergrond aan de linkerkant, een passende illustratie staat paginagroot rechts. Het zijn expressieve, helder gekleurde schilderijtjes. Ze zijn aantrekkelijk, origineel en komisch: dieptewerking, weinig details, de figuren zijn voorzien van zwarte contouren in krijt. De techniek is plakkaat/acrylverf. Het geheel is eigentijds en aangepast aan de wereld van het jonge kind. Het boek ziet er verzorgd uit en heeft een harde, matglanzende kaft voorzien van gekleurde letters en een klein plaatje. De binnenzijde van de kaft is voorzien van een decoratie van gekleurde veertjes. Vanaf ca. 4 jaar.
Leeftijd: 3+
Keywords: Heksen; Fantasiefiguren