Olle. - Vromant, Wim, 1960-; Schacht, Linda, ....- (Wielsbeke : De Eenhoorn, 2004)
Olle de kikker, dierenschilder, houdt van zijn werk. Regelmatig komen allerlei dieren bij hem langs om hun huidkleuren bij te werken c.q. een andere kleur te geven. Maar Olle is een huismus en gaat nooit op reis. Op aanraden van Freek de olifant gaat Olle naar Par Hijs. Hij gaat daar o.a naar het museum van Moderne Kunst en raakt onder de indruk van al die kleuren en vlakken. Als hij weer thuis is, heeft hij verrassende plannen voor zijn klanten. Een grappig verhaal voor beginnende lezers eind groep 3, begin groep 4. Olle verandert van een gewone huisschilder in een echte kunstenaar. Het boek zal de lezer prikkelen om zelf te gaan schilderen. De tekst is ingedeeld in genummerde en getitelde hoofdstukjes en gezet in fladderzetsel. De teksten zijn voorzien van kleurrijke waterverfillustraties met zwarte omlijning die zeer uitnodigend zijn. In de tekst zijn creatieve woordspelletjes opgenomen. Kortom, een verrassend boekje na een jaartje lezen. Vanaf ca. 7 jaar.Olle houdt van zijn werk. Hij heeft veel klanten. Maar Olle is een huismus. Hij is nog nooit op reis geweest. Tot op een zondag....
Leeftijd: 6+
Keywords: Kunst; Reizen; Schilderen