Toen papa koning was. - Robberecht, Thierry, 1960-; Goossens, Philippe, ....- (Wommelgem : Van In, 2011)
Metaforisch, in een terugblik verteld verhaal van een jongetje wiens vader op een dag op verzoek van een stel stijve heren koning werd. Het koningschap was zo belangrijk, dat vrouw en zoon in het gedrang kwamen. Papa koning was zelfs te groot (en belangrijk) om verstoppertje te spelen en paste tenslotte niet eens meer in het huis. Daarom werd er een paleis voor hem alleen gebouwd, maar gelukkig miste hij zijn gezin verschrikkelijk en gaf zijn kroon terug. Nu spelen vader en zoon weer naar hartelust verstoppertje. Prentenboek met warm gekleurde platen in niet-dekkende verf op een grove ondergrond, die steeds een dubbele pagina beslaan. Stijl en perspectiefkeuze benadrukken speels de grootheid van het koningschap (lees ook: belangrijkheid van papa's baan). Ook de tekst, kort en in grote letter, brengt een luchtig en nergens belerend verhaal over belangrijke papa's die zo groot worden dat je ze niet meer kunt zien. Aantrekkelijk en mooi uitgevoerd prentenboek voor kinderen vanaf een jaar of vier.Een kleurrijk boek over belangrijke papa's die zo groot worden, dat je ze niet meer kunt zien...
Leeftijd: 3+
Keywords: Koningen; Koninginnen; Familie