Benno en zijn broertje. - Robberecht, Thierry, 1960-; Goossens, Philippe, ....- (Wommelgem : Van In, 2010)
Hondje Benno krijgt een broertje en is daar aanvankelijk erg blij mee. Wanneer zijn ouders zich enkel nog maar om Benjamin lijken te bekommeren, slaat die blijdschap om in jaloezie. Pas bij Benjamins eerste woordje, 'Benno', slaat zijn jaloezie om in trots en wanneer Benjamin een tekening van hem maakt helemaal! Benno mag mama steeds meer helpen met Benjamins verzorging. Wanneer moeder haar zoontjes vertelt dat ze een zusje krijgen, zijn ze allebei oprecht blij, al weet Benno dat het niet altijd gemakkelijk zal zijn. Zeer herkenbaar en aandoenlijk verhaal over de jaloezie die kan optreden bij de geboorte van een zusje of broertje. Bijna vierkant prentenboek met grote kleurenillustraties die elke rechterpagina beslaan. Ze verduidelijken het verhaal en geven heel subtiel de gevoelens van Benno weer. De tekst, die op de linkerpagina's staat, laat zich goed voorlezen. Enkele woorden zijn vetgedrukt en nodigen uit tot samen praten en uitleg. Gedrukt op een gladde, stevige papiersoort. Zesde boekje over Benno*. Vanaf ca. 4 jaar.Benno krijgt een BROERTJE. Hij is heel blij,m maar merkt algauw dat mama en papa veel meer met de baby bezig zijn dan met hem. Zouden ze Benjamin soms LEUKER vinden? Een aandoenlijk verhaal over jaloers zijn op je kleine broertje (of zusje). Vanaf 4 jaar.
Leeftijd: 3+
Keywords: Broers; Gezinsuitbreiding; Jaloezie; Zussen