Wiskracht : magische wiskunde in de kleuterklas [: werkboek]. - Baeyens, Ann, ....-; Duerloo, Marleen, ....-; Jacobs, Georgette, ....-; Lievens, Antoine, ....- (Mechelen : Plantyn)
Wiskundige initatie aanpakken in de kleuterklas is vaak niet evident. En dat zou het wel moeten zijn, want wiskunde is immers overal in de klas. In het aantal autootjes, de eikels die je verzamelt tijdens een boswandeling, in het sorteren van de kleertjes in de poppenhoek.... Het is helemaal niet ver te zoeken. In Wiskracht gaan we uit van de 3 deeldomeinen: getallenkennis en bewerkingen, meten en meetkunde. Deze 3 bundels bevatten elk 10 uitgewerkte wiskundige activiteiten om te werken aan dit wiskundige bewustzijn in de derde kleuterklas. Stap voor stap begeleid je je kleuters in het ervaren en experimenteren met getallen, vormen, maateenheden, op een manier die voor hen zeer makkelijk te begrijpen is. De activiteiten zijn ook makkelijk toe te passen in elke klassituatie. Deze activiteiten hebben elk een zeer korte voorbereidingstijd en vragen zeer weinig extra inspanning van jou als leerkracht. Bij de activiteiten zijn telkens een aantal kopieerbladen voorzien, wat ook de voorbereidingstijd voor jou als leerkracht flink reduceert. Leerkrachten die het aanbod nog willen uitbreiden kunnen ook de werkboekjes met stickervellen in de klas gebruiken om extra te oefenen. Kleuters worden zo extra gemotiveerd om wat ze 'leerden' in de activiteit nog eens om te zetten in de praktijk.
Doelgroep: 3de kleuterklas.
Keywords: Wiskunde -- Kleuteronderwijs