Vrolijk kerstfeest, Paultje. - Weninger, Brigitte, ....-; Tharlet, Eve, ....- (Wommelgem : Van In, 2011)
Paultje het konijn woont met zijn ouders, broers en zusjes in een gezellig en warm konijnenhol. Het is enkele dagen voor kerst en hartje winter. Wanneer Paultje ziet dat veel dieren honger hebben en hij zich de kerstgedachte herinnert, besluit hij de zorgvuldig opgebouwde wintervoorraad aan te spreken en onder de hongerige dieren te verdelen. Zijn ouders schrikken uiteraard bij thuiskomst, maar keuren Paultje's optreden toch goed; als ze een beetje minder eten, zullen ze het echt wel redden tot de lente. En op kerstavond hebben de dankbare dieren een grote verrassing voor Paultje en zijn familie. Het centrale thema in dit knusse prentenboek is: geen loze woorden maar ook daadwerkelijk doen, ook al moet je er zelf iets voor laten staan. De aquareltekeningen in met name aardetinten geven de warme gezellige gezinssfeer goed weer. Dit deel uit een serie prentenboeken over Paultje is zeer aantrekkelijk voor kinderen vanaf ongeveer vier jaar."De kerstman vindt het fijn als we met anderen delen." Dat heeft papa Konijn zijn kinderen verteld. Paultje volgt deze raad spontaan op en deelt de wintervoorraad met de hongerige dieren in het bos. De konijnenfamilie is niet zo blij met de halflege voorraadkamer. Maar op kerstavond wordt er op de deur geklopt en dan staat ze een grote verrassing te wachten!
Leeftijd: 3+
Keywords: Kerstmis; Konijnen; Vriendschap