Een nieuwe oma. - Vandewoude, Katrien, 1955-; De Bode, Ann, 1956- (Wommelgem : Van In, 2011)
Eva heeft geen oma en is daarom jaloers op haar beste vriendin Lien die wel een leuke oma heeft. Tijdens het belletje trekken, onmoet Eva Mette en haar hond Rufus. Mette lijkt een geschikte oma. Eva helpt haar met boodschappen doen, ze bakken samen taart en Eva mag een nachtje komen logeren. Nu heeft Eva steeds minder tijd voor Lien en dat zint Lien niet. Het verhaal focust afwisselend op de relaties tussen Eva en Mette en Eva en Lien. Alles draait om wat wrijvingen en probleempjes, maar echt spannend wordt het niet. Dit samenleesboek bevat een eenvoudige tekst op AVI 4 voor een beginnende lezer en een moeilijker tekst voor een meelezer op AVI 7. De vlotte tekst met veel dialogen staat afwisselend in een groot en een klein lettertype waardoor de bladspiegel wel enigszins onrustig wordt. De tekst is verdeeld in hoofdstukken; daarnaast nog een indeling in tekstblokken was overzichtelijker geweest. Na elk hoofdstuk staat een startvraag voor een gesprekje. Het boek bevat enkele samenleestips. De kleurenillustraties in gemengde techniek - met veel collages - zijn origineel, grappig en heel expressief. Vanaf ca. 7 jaar.Eva gaat samen met Lien belletje trekken. Zo leert ze Mette kennen. Mette e Rufus, de hond. Omdat Eva geen om heeft, wil ze wat graag dat Mette haar oma wordt. Ze gaan samen bodschappen doen, versieren een heerlijke taart met slagroom en Mette leert Eva poppenkleertjes te maken. Maar Eva heeft steeds minder tijd voor haar beste vriendin, Lien. En dan wordt Rufus ziek .
Leeftijd: 6+
Keywords: Bejaarden; Honden; Jaloezie